Έκθεση Cersaie 2020


Έκθεση Cersaie 2020

Η διεθνής έκθεση Cersaie 2020 αναβάλλεται και μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες.

Θα υιοθετήσει μια ασφαλέστερη, πιο ελκυστική και πιο διεθνή μορφή έκθεσης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο της Μπολόνια από τις 27/9 έως 1/10/2021.

Θα διατηρήσει τις εκδηλώσεις και τα ραντεβού που την έχουν καταστήσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον κόσμο των κεραμικών πλακιδίων, των επίπλων μπάνιου, του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής.

Η διεθνής έκθεση Cersaie 2020 μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες και θα υιοθετήσει μια ασφαλέστερη, πιο ελκυστική και πιο διεθνή μορφή έκθεσης.

 • «Το γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με το COVID-19 για κάποιο χρονικό διάστημα καθιστά απαραίτητο να υιοθετήσουμε ευρωπαϊκά πρωτόκολλα,
 • για να διατηρήσουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες ασφαλείς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Μπολόνια», λέει ο Antonio Bruzzone, Γενικός Διευθυντής της BolognaFiere.
 • «Επιδιώκουμε αυτόν τον σημαντικό στόχο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,
 • ενώ εργαζόμαστε παράλληλα με τα θεσμικά όργανα και τις εμπορικές ενώσεις για να υποστηρίξουμε τις εταιρείες κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης
 • και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών μας αλυσίδων εφοδιασμού».

Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας ήταν η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι το νέο Hall 37 θα είναι έτοιμο μετά το κλείσιμο όλων των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιταλία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο της Μπολόνια από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και θα διατηρήσει τις εκδηλώσεις και τα ραντεβού που την έχουν καταστήσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον κόσμο των κεραμικών πλακιδίων, των επίπλων μπάνιου, του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής.

Ο διαθέσιμος χώρος σε αυτήν τη νέα αίθουσα θα επιτρέψει την αναδιοργάνωση των διαφόρων κατηγοριών προϊόντων,

ενώ μετακινεί τον τομέα επίπλωσης μπάνιου στην καρδιά του εκθεσιακού κέντρου.

Ολόκληρο το Hall 18 θα μετατραπεί σε Hall Hall και θα φιλοξενήσει κορυφαίες εταιρείες από νέες κατηγορίες προϊόντων.

Η έκθεση θα είναι εξαιρετικά καινοτόμος τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και με τον τύπο της έκθεσης.

 • «Για την επόμενη Cersaie επιλέξαμε τον τίτλο« Η υγιεινή των κεραμικών,
 • για να ξανασκεφτούμε το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική του σπιτιού», λέει ο πρόεδρος της Confindustria Ceramica, Giovanni Savorani.
 • «Θέλουμε να είναι το πρώτο διεθνές γεγονός στον τομέα που αντλεί μαθήματα
 • από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επανεξετάζει τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού σπιτιού
 • με τρόπο που συνδυάζει την υγεία και την ομορφιά.

Ταυτόχρονα, η Ιταλία θα πρέπει να κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια για να μεταδώσει την εικόνα της ασφάλειας που απαιτείται για να ξεκινήσει η βιομηχανία μας.”

Ο τίτλος θα είναι η αφετηρία για ένα ειδικό πρόγραμμα πολιτιστικής, κατάρτισης και ενημέρωσης. «Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές περιστάσεις, θα υπάρξουν επίσης σημαντικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της έκθεσης και του συνεδρίου», λέει ο Emilio Mussini, πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης και Εμπορικών Εκθέσεων της Confindustria Ceramica.

 • «Αυτές οι πτυχές θα παρουσιαστούν στα μέσα ενημέρωσης σε ψηφιακή συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί και, το πιο σημαντικό, θα συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες με όλους τους Ιταλούς και ξένους εκθέτες, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη και πιο αποτελεσματική δυνατή λύση”

Μια άλλη εξαιρετική πρωτοβουλία, που διοργανώθηκε από τους Cersaie και Casabella, έχει τον τίτλο «Εδώ και τώρα»

Θα αποτελείται από έξι συνομιλίες μεταξύ του Francesco Dal Co και των επιφανών αρχιτεκτόνων.

Το πρώτο  θα περιλαμβάνει τον Toyo Ito από το σπίτι του στο Τόκιο, ακολουθούμενο από τον Renzo Piano από το Παρίσι, τον Norman Foster από την Ελβετία, τον Frank Gehry από το Λος Άντζελες, τον Smiljan Radic από το Σαντιάγο της Χιλής και τον Eduardo Souto ντε Μούρα από Πόρτο.

Maria Teresa Rubbiani